jun 122014
 

Eerste Vaatje Hollandse Nieuwe Haring

Het eerste vaatje nieuwe haring heeft 56.500 euro opgeleverd. De haring is woensdagavond 11 juni geveild bij de Scheveningse visafslag. Groothandel Makro was de hoogste bieder en had er dus 56.500 Euro voor over.

De veiling van dit eerste vaatje haring verliep volgens een Amerikaans veilingsysteem waarbij de bieders het bedrag betalen dat ze zelf extra bieden. De laatste 500 euro die het totaal op 56.500 euro bracht, werd geschonken door groothandel Makro.

De opbrengst gaat, zoals ieder jaar, naar een goed doel. Dit jaar heeft het Nederlands Visbureau gekozen voor het Bio Vakantieoord. Dat is een stichting die kinderen met een (meervoudige) handicap een mooie vakantie aanbiedt, met het gezin.

De opbrengst van het eerste vaatje haring is dit keer wat minder hoog dan vorig jaar. In 2013 werd er 66.500 voor betaald. Het record staat op 95.000 euro.

Vandaag, 12 juni 2014 gaat het haringseizoen officieel van start en mogen alle viswinkels en viskramen de Hollandse Nieuwe Haring gaan verkopen.

Hollandse Nieuwe Haring

De kwaliteit van de haring is dit jaar super. De professionals op haring en/of vis-gebied, spraken over de beste Hollandse Nieuwe haring ooit! Zo vet, zo’n mooie kleur en zo’n goede structuur en mondgevoel, en niet minder belangrijk… zo  lekker! Het kan dus niet anders zijn, dan dat dat de Hollandse Nieuwe Haring van 2014 echt een aanrader is.

Sorry, the comment form is closed at this time.